Observació del Territori: Can Cuiàs, Coll de Montcada, torrent Bosc Llarg

degradació, abocadors il·legals, soroll, pols, olor pudent…

Can Cuiàs, Coll de Montcada, torrent Bosc Llarg…

Montcada 20N 005

Carretera N-152 (Barcelona-Terrassa Km 0-Coll de Montcada)

Arribant a Montcada i Reixac per la carretera nacional de Terrassa es pot observar els marges plens de brutícia de tota mena, a més trobem alguns trams on la vegetació envaeix la calçada impossibilitant a ciclistes i vianants transitar per als marges, alguns trams són un autèntic perill ja que els vehicles transiten a alta velocitat.

A l’observació que hem fet des de la benzinera (rodona) fins el Coll de Montcada, la brutícia, encara que sembli exagerat, no deixa un pam net. Podem trobar vidre (ampolles trencades), plàstics, cartons, llaunes… segurament la majoria de la brutícia és llençada des de les finestres dels vehicles que transiten per aquesta carretera.

Collserola 001

Coll de Montcada

En aquest indret ens trobem un abocador que s’escampa pel pla, des de la carretera fins l’autopista, avui uns blocs de ciments impedeix l’accés a l’abocador però tot així alguns abocadors apareixen al marge de la carretera, sobretot sac de runes.

008

Polígon Coll de Montcada

Al camí d’accés al Turó dels Quatre Pins (dipòsit d’aigües) sovint ens podem trobar deixalles.

Altres punts del polígon on també podem trobar algunes deixalles, és a prop de les papereres i contenidors de deixalles.

008

Polígon Can Cuiàs

Hi ha una zona forestal (barranc) entre el barri de Can Cuiàs i el polígon industrial que està plena de brutícia, la vegetació arbustiva i l’esbarzer amaguen tota classe de deixalles. Hi ha una escala que puja des de la sortida del metro L11 (sortida polígon industrial) fins al barri de Can Cuiàs on també ens trobem moltes deixalles, sobretot llaunes, ampolles de plàstics i alguns residus domèstics.

Per les nit i matinades des del polígon industrial fins al barri de Ciutat Meridiana i Can Cuiàs arriben diferents olors, a vegades l’olor a pa cuit és agradable, però hi ha nits que arriben olors pudents molt forts, hem pogut observar in situ que provenen d’una fàbrica de recuperació de plàstics.

Observant aquesta fàbrica ens crida l’atenció uns contenidors que recullen restes de plàstics, aquest contenidors no estanquen els líquids, i es sent una forta olor, el mateix olor pudent que s’aprecia des de Ciutat Meridiana i Can Cuiàs.

L’aigua que s’escapa dels contenidors va a parar directament a la claveguera.

Montcada 20N 004

Clavegueram a cel obert: tot just al costat del restaurant a l’entrada del polígon industrial hi ha un petit tram que recull les aigües pluvials, algunes vegades queda l’aigua estancada durant molt temps provocant un cert olor a podrit.

També ens podem trobar deixalles: llaunes, ampolles de plàstics…

Riera del Cargol-Carrer les Agudes: Un grapat d’horts resisteixen entre la pols de la COIMSA i el clavegueram a cel obert, a aquest indret entre fabriques, autopistes i vies de tren ens trobem una curiosa situació, ja que alguns senglars baixen fins aquí buscant un camí a seguir, aquest perduts sense saber on van a parar acaben donant voltes per la barriada de la Ciutat Meridiana.

En aquest sector entre el barri de Ciutat Meridiana, el polígon industrial i Can Cuiàs el soroll de l’autopista i de la fàbrica COIMSA es un problema considerable, tal com hem observat, o millor dit, escoltat.

A l’entrada del polígon industrial, a part dels marges de les carreteres on sovint apareixen deixalles, hi ha un aparcament de vehicles on sovint es llencen deixalles fins arribar a ser un abocador considerable. Ja s’ha netejat varies vegades.

Espai sense vida (3)

torrent Bosc Llarg

(La Veu Montcada 10/11/2014 – Laura Grau)

original: laveu.cat

Veïns de Can Cuiàs i Ciutat Meridiana demanen la millora del Torrent del Bosc Llarg

“La construcció del camp de futbol va eliminar l’antiga connexió entre els dos barris i ara els veïns han d’utilitzar un camí de difícil accés”

Veïns de Can Cuiàs i Ciutat Meridiana han iniciat una recollida de signatures per demanar a les administracions competents –els ajuntaments de Montcada i Barcelona– que millorin el Torrent del Bosc Llarg, que connecta els dos barris. Abans de la construcció del camp de futbol de Ciutat Meridiana, existia un camí directe que unia els dos sectors i evitava haver de fer una gran volta per anar d’un costat a l’altre, però amb el nou equipament el pas va quedar interromput. El problema afecta especialment les famílies que acudeixen diàriament amb els seus fills a les instal·lacions del camp de futbol. La majoria fa servir un camí de terra amb un desnivell important que suposa un gran risc de caigudes, especialment des que una fuita d’aigua el va arrasar. “Volem un camí digne i funcional que torni a connectar els dos barris i que ofereixi un accés directe i segur al camp de futbol des de Can Cuiàs”, ha dit Sandra Casternado, una de les promotores de la recollida de signatures, que també reclama una reforma global de l’entorn. De moment, ja se n’han recollit mig miler que l’AV de Can Cuiàs va lliurar divendres passat a l’Ajuntament de Montcada, amb la sol·licitud d’una reunió per abordar el tema on hi siguin representats l’Ajuntament de Montcada, el districte de Ciutat Meridiana i les associacions de veïns d’ambdós barris.

El regidor d’Urbanisme, Juan Parra (PSC), ha explicat que la millora del Torrent del Bosc Llarg és una de les contrapartides que va negociar el govern amb l’Ajuntament de Barcelona a canvi de cedir els terrenys per a la construcció del Centre d’Acollida d’Animals de Barcelona (CAAB), al costat del cementiri de Collserola. “Els nostres tècnics elaboraran una proposta per solventar el problema concret de l’accés al camp de futbol amb l’objectiu que sigui compatible amb el projecte d’arranjament global que està fent Barcelona”, ha dit el regidor, que s’ha mostrat disposat a reunir-se amb els veïns per explicar les passes que se seguiran per abordar el problema.

Les Agudes-Torrent Can Cuiàs (13)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s